Трябва да благодаря на всички, които през годините ме съветваха, увещаваха и настояваха за книга. Мога да ви кажа, че вече се печата и след седмица ще я имаме. Нарекох я „Истории от ръчния багаж“, защото… Всъщност това ще разберете още от първата страница в книгата.

Разказал съм за интригуващи места, събития и хора, включително и няколко срещи с епохални персонажи. Нямаше как да побера всичко, защото станаха 520 страници текст и снимки, а все пак искам тази книга да може да се носи в ръчен багаж без да създава излишно неудобство.

Установих, че с годините съм се превърнал в усърден колекционер на преживявания и това е единственото, с което обичам да се връщам от пътувания. Знам, че необичайностите на живота са безбройни, но всеки може да види само толкова, за колкото е бил готов да пристъпи отвъд прага на собствените си предубеждения. Останалото се е изгубило завинаги в миманса на пропуснатите спомени.

От издателство „Книгомания“ успяха да ме убедят, че инвестициите в спомени са прекрасно нещо, но за да не ги изяде инфлацията на оскъдяващата памет или пък да ги изпепели някоя ненадейна дементна криза, ще трябва да започнем да ги печатаме на хартия. А за тези, които ме питаха как да направят предварителна заявка за книгата с автограф, пускам линк:

https://knigomania.bg/istorii-ot-r-chnija-bagazh.html